Hakukoneoptimointi – Yrityksen mainonnan tärkein työkalu

Search Engine Optimization (SEO) termi kuuluu jokaisen uuden yrityksen työkalupakkiin. Suomeksi hakukoneoptimointi tarkoittaa yrityksen nimen vahvistamista hakukoneiden hakutuloksissa. Miksi SEO:sta on tullut yrityksille olennainen osa päivittäistä selviytymistä?

Mitä sillä tehdään?

SEO:n avulla pystyy parantamaan tietyn verkkosivun (esimerkiksi sinun yrityksesi) sijoitusta hakukoneiden tuloksissa. Käytännössä henkilön etsiessä tietoa Googlessa tietyllä hakusanalla, SEO-työkalujen, kuten Mozin avulla voit lisätä oman yrityksesi avainsanoja niin, että henkilö saisi juuri sinun yrityksesi ensimmäisenä hakutuloksiinsa. Täten säästät aikaa ja vaivaa muutamalla klikkauksella. Myös tuotot SEO-investoinnista voivat nousta monikertaisiksi.

Vaikka tämä työkalu saattaa kuulostaa vanhan koulukunnan yrittäjille varsinaiselta hifistelyltä, kyseessä on todella tehokas ja hyödyllinen tapa haravoida itselleen enemmän potentiaalisia asiakkaita. Koska televisiosta tulee mainoksia tuutintäydeltä ja kuluttajille pakkosyötetään informaatiota kaikista mahdollisista tuotteista, hakukoneoptimoinnin avulla kuluttajat tuntevat, että he kontrolloivat tätä tulvivaa tuotetietoa.

Yhdistä hakukoneoptimointi ja sosiaalisen median näkyvyys

SEO on vain yksi osa sosiaalisen median luomasta vallankumouksesta, jonka osana oleminen on uusille yrityksille ehdoton elinehto. Sosiaalisen median luomat kasvumahdollisuudet edesauttavat uusia yrityksiä pääsemään markkinoille kilpailemaan vanhempien yrityksien kanssa, joiden ei ehkä aiemmin täytynyt olla yhtä varpaillaan kilpailun suhteen. Sosiaalinen media siis pakottaa yrityksiä kilpailemaan keskenään, tarkoittaen sitä, että me kuluttajat hyödymme laajemmasta valikoimasta ja teoriassa matalasta hintatasosta. Lisää nettimarkkinoinnin eri ulottuvuuksista voit lukea artikkelistamme Yrityksen myynnin kasvattaminen verkkomainonnan avulla.

SEO-hallitseminen ei ole rakettitiedettä. Parasta sosiaalisen median luomassa IT-vallankumouksessa on mahdollisuus oppia uusia asioita omalta kotikoneelta. Ole siis osa tätä mahdollisuutta!