Kiinnitä huomiota käyttäjäkokemukseen

Käyttäjä kiinnittää huomiota sivuston tarjoamaan käyttäjäkokemukseen erityisesti verkkokaupassa asioidessa. Käytännössä tämä kokema tarkoittaa mielikuvaa, joka syntyy sivustolla asioidessa. Jos asiakkaalle jää epämääräinen kuva palveluntarjoajasta, hän ei välttämättä halua enää palata sen pariin. Pahin vaihtoehto on, että hän haukkuu sivuston myös ystävilleen.

webbdesign

Tämä asia korostuu yrittäjän kannalta verkkokaupassa, onhan hänen tarkoituksenaan luoda lisää kassavirtaa kyseisen myyntikanavan välityksellä. Jos navigointi sivustolla on vaikeaa, voi asiakas siirtyä kilpailijan sivustolle helpomman ostoprosessin takia. Lisäksi on huomioitava evästeet, jotka välittävät sivustolle tietoa käyttäjän kuluttaja- ja ostokäyttäytymisestä, voivat luoda oikein käytettynä lisäarvoa niin käyttäjälle kuin yritykselle.

Miksi mobiilioptimointi on tärkeää käyttäjän kannalta?

Merkittävä osa surffailusta tapahtuu nykyään älypuhelinten ja tablettilaitteiden välityksellä. Ne ovat jo lähtökohtaisesti teknisiltä ominaisuuksiltaan erilaisia tavallisen päätelaitteeseen verrattuna. Huomioitava seikka on esimerkiksi pienempi näyttö, joka asettaa sivustoille erityisvaatimuksia.

Erilaisista ominaisuuksista johtuen on tärkeää keksiä ratkaisu, joka takaa sekä pääte- että mobiililaitteen käyttäjälle mahdollisimman onnistuneen käyttäjäkokemuksen. Laitteille voi räätälöidä mobiilioptimoidun sivuston, joka sopii älypuhelimiin ja tablettilaitteisiin täydellisesti. Kaikkein paras vaihtoehto on responsiivinen sivusto, joka osaa automaattisesti tulkita, millä laitteella sivustolle saavutaan. Sivusto osaa ohjata käyttäjän oikeaan versioon ilman, että käyttäjä välttämättä edes huomaa sitä.

Jos sivustoa ei ole mobiilioptimoitu, voi se aiheuttaa turhautumista ja pahaa mieltä. Käyttäjäystävällinen sivusto tarjoaa tiedon näytön oikeaan kokoon sovitettuna. Jos asiakas joutuu tihrustamaan ja zoomaamaan näyttöruutua manuaalisesti, voi se olla hänen viimeinen käyntinsä.