Panosta näkyvyyteen

Yrityksen pitää miettiä yhä tarkemmin nykypäivänä, miten ja millä keinoilla yritystä kannattaa markkinoida ja tuoda esille eri mainoskanavissa. Lehtimainonnan menettäessä merkitystään on tehokkaammiksi markkinointikanaviksi nousseet netti ja sosiaalinen media.

brand

 

Yrityksen omiin kotisivuihin pitää panostaa, ja ne tulee myös optimoida näkymään Googlen hakukoneessa. Varsinkin uusille aloittaville yrityksille on elintärkeää, että näkyvyyteen panostetaan oikein ja laadukkaasti. Brändin luominen kannattaa aloittaa heti alkuvaiheessa, ja perustaa yritykselle mahdollisimman tukeva kivijalka jonka varassa on hyvä kasvaa tunnetuksi. Yrityksen, joka on tunnettu ja jolla on vahva brändi, ei tarvitse niin paljoa panostaa mainontaan, mutta asiakaslupauksista tulee pitää kiinni.

Profiilituotteet

Verkkomainonnan lisäksi, yrityksen kannattaa verkostoitua erilaisissa tapahtumissa. Pelkkä saunailta parhaimpien asiakkaiden kanssa ei enää riitä, vaan nykypäivän yrityksen on aktiivisesti etsittävä uusia potentiaalisia asiakkaita, ja verkostoiduttava muiden yritysten kanssa. Kannattaakin hakea win win –tilannetta, jossa molemmat yritykset hyötyvät toisistansa. Erinomaisia verkostoitumispaikkoja ovat erilaiset messut, joita Suomessa järjestetään kymmenittäin vuodessa isommissa kaupungeissa. On sekä kuluttaja- että ammattimessuja: kuluttajamessuilla kävijöinä on pääsääntöisesti tavallisia kuluttajia, kun taas ammattimessuilla pääkävijäryhmänä ovat yritysten edustajat. Kannattaakin valita tarkkaan mikä on omalle yritykselle juuri se oikea tapahtuma, sillä messut maksavat, joten sieltä on toivottavaa saada myös mahdollisimman paljon uusia asiakkaita. Messuilla näkyvänä artikkelina ovatkin yrityksen profiilituotteet, joihin kannattaa panostaa myynnin ohella. Hyviä profiilituotteita ovat esimerkiksi kaulanauhat, jotka ovat yrityksen väreissä ja niihin on painettu firman logo. Ehkä käytetyimpiä profiilituotteita ovat kynät, joita jaellaankin messukävijöille varsin anteliaasti. Tuotteita kannattaakin varata riittävästi, sillä on aika noloa, jos yrityksen ständipöytä kumisee tyhjyyttään.

Muita hyviä profiilituotteita ovat esimerkiksi karkit, kynät ja erilaiset kassit joihin messukävijät voivat kerätä saamiaan tuotteita. Heijastimet, avaimenperät, tarrat ja tietokoneliinat ovat myös paljon käytettyjä tuotteita, logolla varustettuina tietenkin. Jos sattuu saamaan kaupat messuilla asiakkaan kanssa, niin tällaisiin tapauksiin kannattaa varata jokin hiukan laadukkaampi profiilituote, kuten lippalakki tai T-paita. Joka tapauksessa profiilituotteisiin kannattaa panostaa näyttävän ständin rakennuksen ohella, sillä tuote jää usein messukävijän käyttöön ja muistuttaa jatkossakin yrityksen olemassaolosta.