Sosiaalisen median markkinointi avaa uusia ovia

Jos et ole tietoinen sosiaalisesta mediasta, sinun pitää heti ensimmäisenä tietää, ettei Alexander Stubb ole yhtä kuin sosiaalinen media. Myös ”someksi” kutsuttu uuden sukupolven kommunikointiulottuvuus avaa ovia ja ikkunoita erityisesti uusille yrityksille.

Sosiaalisen median avulla yritysten markkinointia pysyy tehostamaan pienemmillä investoinneilla ja kuluilla. Enää pienet ja keskisuuret Pk-yritykset eivät tarvitse suolaisia ja lipeviä konsultteja laskuttamaan markkinointistrategian kehittämisessä, sillä somen avulla yrittäjät voivat tehdä kaiken itse tuhlaamatta kaikista tärkeintä resurssiaan, aikaa.

Kasvu tapahtuu netin kautta

Yritykset, jotka eivät syystä tai toisesta halua käyttää hyväkseen somen luomia mahdollisuuksia, menettävät hyvin todennäköisesti omaa markkinaosuuttaan kasvavan kilpailun edessä. Toki puskaradion ja vakioasiakkaiden kautta yritys saa tilauksia myös jatkossa, mutta kasvun kehityskaaren kannalta tämä strategia ei ole kestävä valinta.

Facebook, Twitter, LinkedIn ja Instagram ovat muutamia tunnettuja esimerkkejä usein ilmaisista kanavista markkinoida omaa yritystä. Valitettavasti enää ei riitä vain hyvän yritysidean keksiminen. Jopa keskinkertainen tuote voi saavuttaa kunnioitettavat myyntivolyymit nerokkaalla some-markkinoilla. Tärkeintä sosiaalisen median markkinoinnissa on rakentaa yritykselle brändi, joka edustaa yhteiskunnallisia arvoja, joihin kuluttajat voivat samaistua.

Sosiaalinen media ei ole seuraava kupla, kuoleva trendi-ilmiö tai uuden juppi sukupolven turha villitys: some on muuttanut yritysmaailmaa radikaalisti. Näin ollen evoluutioteoria pätee myös yrityksille: sopeudu, tai joudut jättämään leikin kesken.